Flere bilder av Myske
Myske

Myske - Asperula odorata, Galium odoratum

Navn Myske
Latinsk navn Asperula odorata, Galium odoratum
Familie Maurefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling VS2 + KS13
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staude
Ytelsesevne 2
Jorddekkende egenskap 2
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Europeisk staude som blir opptil 20 cm høy og 50 cm vid. Sprer seg via røttene. Blomstene er spiselige og kan brukes i salater. Bladene brukes ofte som smakstilsetter i alkoholholdige drikker, men kan også brukes i andre drikker. Den litt spesielle smaken egner seg også i fruktsalater. Kan brukes som lav jorddekker, tåler litt fottrafikk. Er vanlig særlig i bøkeskog i Norge. Bieplante.

Formering av myske

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø:Bruker lang tid på å spire. Såtemperatur på 5-12ºC etter stratifisering er ideell.

Deling: Tuedeles etter blomstring. Større deler kan plantes direkte på permanent voksested.