Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Myske - Asperula odorata, Galium odoratum
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Europeisk staude som blir opptil 20 cm høy og 50 cm vid. Sprer seg via røttene. Blomstene er spiselige og kan brukes i salater. Bladene brukes ofte som smakstilsetter i alkoholholdige drikker, men kan også brukes i andre drikker. Den litt spesielle smaken egner seg også i fruktsalater. Kan brukes som lav jorddekker , tåler litt fottrafikk. Er vanlig særlig i bøkeskog i Norge. Bieplante.
Formering av myske
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Bruker lang tid på å spire. Såtemperatur på 5-12ºC etter stratifisering er ideell.
Deling : Tuedeles etter blomstring. Større deler kan plantes direkte på permanent voksested.