Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Flere bilder av Myske
Myske

Myske - Asperula odorata, Galium odoratum

Navn Myske
Latinsk navn Asperula odorata, Galium odoratum
Familie Maurefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling VS2 + KS13
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staude
Ytelsesevne 2
Jorddekkende egenskap 2
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Europeisk staude som blir opptil 20 cm høy og 50 cm vid. Sprer seg via røttene. Blomstene er spiselige og kan brukes i salater. Bladene brukes ofte som smakstilsetter i alkoholholdige drikker, men kan også brukes i andre drikker. Den litt spesielle smaken egner seg også i fruktsalater. Kan brukes som lav jorddekker , tåler litt fottrafikk. Er vanlig særlig i bøkeskog i Norge. Bieplante.

Formering av myske

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Frø : Bruker lang tid på å spire. Såtemperatur på 5-12ºC etter stratifisering er ideell.

Deling : Tuedeles etter blomstring. Større deler kan plantes direkte på permanent voksested.